‘Succes in veelvoud’ op longlist Managementboek van het Jaar 2016

Succes in Veelvoud

must read voor alle (HR-)managers en recruiters

Het nieuwe boek van Esther Mollema, Succes in Veelvoud, is gekozen voor de longlist van Managementboek van het Jaar 2016. Net zoals haar eerste boek 50% meer talent werd genomineerd op de longlist over 2010. Haar nieuwe boek verscheen bij Direction Europe, en ik heb als redacteur opnieuw met erg veel plezier met Esther Mollema samengewerkt.
Esther Mollema is expert op het gebied van diversiteit en succesvollere organisaties en ze geeft in dit boek een schat aan adviezen. Elke (HR)-manager en recruiter die wil bijdragen aan duurzaam succes van de organisatie móet dit boek lezen.

Lees hier meer over Direction en de nominatie van Succes in veelvoud

Ik vin y lyv: het geheim van onvolmaakt gelukkige ouders

Ik vind je lief

Cadeauboek voor jezelf of iemand anders ~ verschijnt 10 november


Ouderschap is iets geworden waar ouders over tobben, waar de maatschappij van alles van vindt, en wat je bijna niet goed kunt doen. Deskundigen, media en ouders onder elkaar lijken ‘de ouders’ en ‘de opvoeding’ wel voortdurend de maat te nemen. Het geluk waarvan ouders droomden toen ze graag kinderen wilden lijkt in al dat tumult soms ver weg.

Maar het tij kan gekeerd.

Want volmaakte mensen bestaan niet. Volmaakt geluk bestaat niet. En het helpt enorm als je daar als ouders niet langer naar streeft. Dat is (te) kort gezegd de boodschap van ikvinylyv: het geheim van onvolmaakt gelukkige ouders.

In dit nieuwe boek zet journaliste Janet van Dijk zichzelf en andere ouders aan tot nadenken, beslissen, anders durven doen en zijn. Met rake observaties, anekdotes en kanttekeningen beschrijft ze, zelf moeder van twee dochters, haar eigen zoektocht naar het geheim van onvolmaakt gelukkig ouderschap.

Want dat bestaat gelukkig wel.

Verschijnt 10 november 2014
176 pagina’s, € 15,- in de boekhandel of hier te reserveren bij Uitgeverij Réunion

Omslagillustratie en -ontwerp: Liz Ditters

25 oktober in de winkels: De Flamingo Factor

Inspiratieboek voor ondernemers: jouw leven, jouw bedrijf, jouw succes

Wil je met nog meer plezier en ambitie werken aan jouw eigen bedrijf en jouw succes? Dan is De Flamingo Factor voor jou een bron van inspiratie.

Wat succes is, bepaal jijzelf. Want het is jouw leven en jouw bedrijf. Stefanie Hoogland deelt met jou haar beste tips en adviezen: van je knipperlichten aanzetten en de MacGyver in jezelf ontdekken, tot jezelf uit de modder trekken en ondernemen met een rugzak vol vertrouwen.

Stefanie Hoogland is in dit boek jouw coach en bondgenoot. Door haar positieve insteek, de verscheidenheid aan onderwerpen en de herkenbare voorbeelden inspireert ze jou om te gaan voor jouw succes.

Stefanie Hoogland is ondernemer, business coach, manager, auteur en spreker. Zij begeleidde al honderden vrouwelijke ondernemers in hun zoektocht naar het opzetten en runnen van een eigen bedrijf. Meer lezen over Stefanie

176 oagina’s, € 15,-
isbn 9789079263172
verkrijgbaar in elke boekhandel en hier direct bij Uitgeverij Réunion

Speciaal voor vrouwelijke ondernemers

Ben je vol enthousiasme en gedrevenheid begonnen met je eigen bedrijf en wil je weten hoe je daar met meer plezier jouw eigen succes van kunt maken?
Stefanie Hoogland, succesvol ondernemer met haar eigen bedrijf Zij Heeft Ambities, legt op dit moment de laatste hand aan haar nieuwe boek. Speciaal voor vrouwelijke ondernemers die succesvol willen ondernemen én fijner leven.

Stefanie Hoogland

Inspiratie, humor en vooral heel veel goede adviezen zijn de ingrediënten van Stefanies unieke aanpak. In haar eigen bedrijf begeleidt zij ambitieuze ondernemers. Dat ze kan schrijven bewees ze met haar eerste boek Geef jezelf een break, mama!, dat binnen drie maanden aan een tweede druk toe was.

Haar tweede boek schrijft ze speciaal voor jou en alle ondernemende vrouwen die vastbesloten zijn een succes van hun bedrijf te maken.

Wat is succes? Dat bepaal jijzelf.
Hoe bereik je het? Ook dat is aan jou. En daarvoor geeft Stefanie je heldere inzichten en inspirerende tips, waarmee jij je eigen weg kunt bepalen.

Binnenkort onthult Stefanie de titel van haar boek en vertelt ze je alles over de inhoud en wat jij ervan mag verwachten. Het boek verschijnt deze zomer.

Lees hier alles over Stefanie Hoogland en haar ondernemerschap

Medisch Contact bespreekt Ambitie met een grote M

Geniet van je artsenleven – met al de dromen en de drive waarmee je destijds aan je studie geneeskunde begon

In Medisch Contact verscheen een fijne recensie van Maleene de Ridder’s loopbaanboek voor vrouwelijke artsen, Ambitie met een grote M.
Terecht stelt recensente Sophie Broersen vooraf wel dat “hoe combineren mannen dat allemaal, mag ook wel eens gevraagd worden” (en misschien is dat iets voor een ander boek – heren, wie?). Verfrissend in Ambitie met een grote M: er is veel voor te zeggen om volop ambitieus te zijn, en vooral ook te blijven.

Lees de hele recensie hier in Medisch Contact.

Geef jezelf een break, Sinterklaas!

Nu met handige rijmwoordenlijst

Stefanie Hoogland’s boek Geef jezelf een break, mama! is het ideale decembercadeau voor alle drukke moeders. In haar boek deelt Stefanie haar beste tips en adviezen om te genieten van werk én gezin, en ze leert je haar belangrijkste geheim: parttime perfectionisme.

En om ook Sint en al zijn drukke Pieten een break te geven, maakten we er vast een handige rijmwoordenlijst bij, ter inspiratie!

Het Geef jezelf een break-rijmwoordenboek
Volle week
Wil een break

Wat to do’s afgetikt
Drie paar veters gestrikt

Op hoge hakken
De lekbekers pakken

Nog voor het ontbijt
Alle gymspullen kwijt

Net op tijd op het plein
Geen files, da’s fijn

De koffie goed sterk
Hard aan het werk

Check ‘even’ je mail
Je belt lang en veel

Vergadering klaar
Snel een broodje dan maar

Maakt je collega’s blij
Doet nog wat klusjes erbij

Na het file rijen
Met de kinderen kleien

Uitgebreid koken of liever snel?
‘Denk dat ik toch maar de pizzalijn bel’

Nog even strijken
Je werkmail gauw kijken

Op de bank na het eten
Oeps! Ouderavond vergeten?

Genieten van werk én gezin
Daar zet jij je voor in

De balans soms zoek?
Duik dan in dit boek

Niet meer klagen
Gewoon eens hulp vragen

Languit op de bank
Met een warme drank

Veel aan het gapen?
Ga lekker lang slapen

Want, zegt Zwarte Piet
‘Rustig aan en geniet!’

Heb jij goede rijmtips en aanvullingen?
Deel ze bij Geef jezelf een break, mama! op Facebook

Lof voor Geef jezelf een break, mama!
- “In 58 beknopte hoofdstukken serveert Stefanie Hoogland herkenbare voorbeelden, inspirerende inzichten en praktische tips [...] Een aanrader!” – Gezinnig.nl
- “Soms confronterend (help ik moet keuzes maken!), maar heel vaak zo waar [...] Absoluut een aanrader!” – Leukmetkids.nl

Het boek is verkrijgbaar via elke boekhandel bij jou in de buurt. En natuurlijk ook online overal te bestellen, bijvoorbeeld bij Réunion, bij Managementboek en bij Bol.

Voluit leven als medicus, moeder en mijzelfSpeciale cadeautip voor vrouwelijke artsen: Ambitie met een grote M. Het inspirerende loopbaanboek van Maleene de Ridder, over voluit leven als medicus en moeder.

Werk en gezin combineren is ook voor mannen steeds vaker een thema


Maleene de Ridder schreef met Ambitie met een grote M een loopbaanboek voor vrouwelijke artsen. Waarom ze zich specifiek op vrouwen richt, lees je o.a. hier, en natuurlijk ook in haar boek zelf (zie de inkijkpagina’s bij Managementboek.

Zijn de mannen daarmee buiten beeld?

Nee, zeker niet. In haar boek constateert Maleene De Ridder dat ook steeds meer mannelijke artsen anders naar hun loopbanen gaan kijken:

Omgekeerd houden mannelijke artsen met jonge kinderen nauwlettend in de gaten wat hun vrouwelijke collega’s uit de onderhandelingen slepen over zaken als arbeidstijden en faciliteiten. De vrouwen zijn de voorbereiders voor de weg die mannen ook steeds vaker willen nemen. Het lijkt een kwestie van tijd voordat mannelijke en vrouwelijke artsen elkaar op dit terrein gaan vinden en zich gezamenlijk zullen inzetten voor een cultuur waarbij het combineren van een loopbaan en een gezin vanzelfsprekend is. Een dergelijke cultuurverandering bereik je alleen met een collectieve ambitie en door daar samen actief aan te werken.

Meer lezen over Ambitie met een grote M? Lees de recensie bij Medisch Contact of een aantal van de eerste lezersreacties!

Waarom een loopbaanboek speciaal voor vrouwelijke artsen?

Maleene de Ridder’s Ambitie met een grote M wordt inmiddels veel gelezen en besproken. Een reactie die we ook horen is: waarom een boek speciaal voor vrouwelijke artsen? Zou het anno 2013 niet over mannen en vrouwen gelijkelijk moeten gaan?

In de eerste hoofdstukken geeft De Ridder helder en overtuigend antwoord op deze vraag: nee, de medische wereld kent nog steeds factoren die de loopbanen van vrouwen complexer maken dan die van mannelijke artsen. Ze geeft daarvoor ook stevige onderbouwing uit onderzoek én praktijk, zoals bijvoorbeeld hier:

ambitie met een grote M, wist-je-dat

Loopbanen van mannen en vrouwen kennen nog steeds verschillen

Meer lezen uit de eerste hoofdstukken over dit onderwerp? Dat kan hier in het inkijkexemplaar bij Managementboek.